Playboy

Miestenlehdet ilmestyivät suurten kaupunkien lehtikioskeihin jo 1950-luvulla. Sosiaalinen normisto ei ollut enää niin tiukkaa ja kustantajat huomasivat, että miehiä kiinnosti lukea myös kevyempää materiaalia kuin pelkästään sanomalehtiä tai kirjallisuutta. Sotien aikaan moraalinen koodisto oli hieman löystynyt, kunnes puritanismi teki vahvan paluun 1950-luvulla. Tähän saumaan iski myös Playboyn perustaja Hugh Hefner, joka myi jopa omat huonekalunsa saadakseen rahaa ensimmäisen lehden julkaisuun.

Playboyn tie tähtiin oli kirjoitettu jo alusta alkaen, sillä sen ensimmäisessä numerossa oli värilliset alastonkuvat Marilyn Monroesta, joka myöhemmin saavutti suosiota kaikkien aikojen ikonisempana naisnäyttelijänä. Playboy on edelleen yksi maailman arvokkaimmista brändeistä, ja lehden sivuja on vuosien varrella varmasti selaillut yksi jos toinenkin. Tärkein salaisuus Playboyn jättimäisessä suosiossa on kuitenkin ollut sen perustaja Hugh Hefner, joka oli kuuluisa useista samanaikaisista tyttöystävistään. Playboyn tuhkimotarinasta on tehty myös oma kolikkopelinsä, jonka on kehittänyt Microgaming.

Panokset ja voittolinjat

Playboy -slotti antaa esimakua siitä, miltä tuntuu olla yhtä suuri voittaja kuin Hugh Hefner, sillä slotissa on tarjolla todella hyviä palkintoja. Pelin keloilla seikkailee kauniita naisia, nopeita autoja ja se vie pelaajan Kalifornian lämpimiin maisemiin. Pelaajan tarkoituksena on kerätä samanlaisia symboleita, ja pääsääntöisesti voittoon riittää kolme samaa symbolia. Slotin kuvalliset symbolit ovat arvokkaampia kuin tavalliset symbolit, jotka ovat numeroita ja kirjaimia.

Pelialue muodostuu viidestä kiekosta, jotka pyörivät kolmella eri tasolla. Microgamingin peleille tyypillisesti siinä on 243 erilaista tapaa voittaa. Sen pääpalkinto on 303 750 kolikkoa, josta riittää tuhlattavaa pitkäksikin aikaa. Playboyn panosskaala on 0,20 – 37,5 euroa, joten se soveltuu myös hupipelaajille.

Ulkoasu ja teema

Sulje silmäsi ja kuvittele, että olisit Kalifornian lämmössä Hollywoodin kupeessa. Lämmin auringonpaiste hellii ihoasi samalla kun ajelet urheiluautolla pitkin rannikon teitä. Matkakumppaninasi on tietenkin useampikin viehättävä nainen, joista jokainen näyttää supermallilta. Tällaiseen maailmaan sijoittuu Playboy -kolikkopeli. Slotissa ylälaidalla näkyy yhtiön ikoninen logo. Keloilla pyörii vähäpukeisia naisia, jonka lisäksi slotin tavalliset symbolit on tyylitelty Playboyn maailmaan sopivaksi. Pelin tausta on täysin musta, joka tuo slottiin erityistä tunnelmaa. Valikkojen ja yksityiskohtien määrää on vähennetty, sillä Microgaming on luottanut pelkistetyn käyttöliittymän voimaan.

Äänimaailma on kekseliäs ja taustalla soi mukaansatempaavaa musiikkia, joka sopii hyvin teemaan. Äänet saa tarpeen tullen hiljennettyä tai kokonaan pois päältä.

Bonustoiminnot

Playboyn bonustoiminnot ovat todella hekumalliset. Muhkeiden voittojen lisäksi pelaajalla on mahdollisuus nähdä paljasta pintaa, sillä bonuspelissä esiintyy kolme hurmaavaa daamia. Kun pelaaja onnistuu saamaan vähintään kolme scatteria, aktivoituu bonuspeli, jossa on tarjolla ilmaisia bonuskierroksia sekä muita voittoja.

Mikä parasta, pelaaja pääsee myös etenemään bonuskierroksilla, jolloin pelaaja palkitaan aina vain paremmilla voitoilla:

  • Kim -bonustoiminto palkitsee kymmenellä bonuskierroksella, joiden aikana voitot maksetaan viisinkertaisina.
  • Sofia -bonustoiminto kytkeytyy kuudennella kerralla ja tällöin pelaaja saa 15 bonuskierrosta ja erikois-wildejä.
  • Ashley -bonustoiminto myöntää peräti 20 ilmaiskierosta, joiden aikana voittoyhdistelmien symbolit korvautuvat uusilla.
  • Jillian -bonustoiminto palkitsee 25 ilmaispyöräytyksellä, joiden aikana kokonaiset kelat voivat muuttua wildeiksi.

Hyvät puolet

Playboy on kerrassaan tyylikäs kolikkopeli, joka sopii muillekin kuin vain lehden vankkumattomille lukijoille. Miestenlehtien aikakausi on ollut hiipumassa jo pitkään, joten kolikkopeli tuo Playboyn uskomatonta karismaa ja hyvää mieltä julki myös pelaajien keskuuteen, jotka haluavat palata lehden legendaariseen tunnelmaan.

Slotin pelaaminen on hyvin yksinkertaista, eikä pelaajan tarvitse tehdä juurikaan muuta kuin asettaa panos ja käynnistää peli. Pelikierrokset on myös mahdollista automatisoida. Slotista löytyy jännittävä tuplaustoiminto, jonka aikana pelaaja pääsee arvaamaan kahdesta vaihtoehdosta mieleisensä. Tämä tuo peliin tarvittavaa lisäjännitystä. Playboyn bonustoiminnot ovat kerrassaan loistavat, sillä parhaimmillaan pelaaja voi voittaa jopa 25 ilmaista kierrosta, joiden aikana kaikki kelat voivat peittyä wildeistä.

Huonot puolet

Playboy on todella ikoninen brändi, joten sen kääntäminen videokolikkopeliksi on varmasti alusta alkaen ollut Microgamingille hyvin haasteellista. Se näkyy, sillä peliä voisi kehittää vielä eteenpäin. Slotin visuaalinen ulkomuoto on hieman yksinkertainen ja se näyttää hyvin retrotyyliseltä peliltä. Grafiikat pitäisi kokonaan päivittää, jolloin pelin keloilla pyörivät hahmot näyttäisivät ihmisiltä piirroshahmojen sijaan, sillä piirroshahmot eivät kaikista kriittisimpien Playboy-fanien mielestä välttämättä tuo oikeaa Playboy-tunnelmaa. Tämän legendaarisen lehden hyvin tuntevat saattavat myös pettyä, jos he odottavat pelin esittelevän lehden tyylistä kuvamateriaalia. Slotissa kulkeva raha mitataan kolikoissa, joka voi sekoittaa pelaajaa. Tämän takia kaikki pelissä liikkuva raha olisi hyvä ilmoittaa ainoastaan euroissa.

Yhteenveto

Playboy on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä ja yhtiöistä. Sen nyt jo edesmennyt perustaja Hugh Hefner oli yksi viime vuosituhannen karismaattisimmista hahmoista. Tämän oivallisen videokolikkopelin on kehittänyt Microgaming ja siinä on peräti 243 erilaista tapaa voittaa. Peliin pääsee mukaan vaivaisella 20 sentillä maksimipanoksen ollessa 37,5 euroa. Pelin taustalla soi mukaansatempaava musiikki, jonka saa halutessaan myös pois päältä.

Playboyn keloilla pyörii tietenkin vähäpukeisia kaunottaria, ja se on tyyliltään hyvin perinteinen. Slotin bonustoiminnot ovat todella monipuoliset. Ilmaiskierrosohjelmia on yhteensä 4 ja niissä on mahdollista päästä etenemään. Mitä korkeammalle tasolle pelaaja pääsee, sen paremmat voitot. Mitä enää siis odotat? Astu Kalifornian aurinkoon ja käynnistä peli!