Highlander

Highlander-kolikkopeli perustuu samannimiseen elokuvaan

Ensimmäinen Highlander -elokuva sai ensi-iltansa jo vuonna 1986, joten on aikakin, että tästä seikkailusta pääsee nauttimaan myös kolikkopelin muodossa. Highlander -slotti on pelivalmistaja Microgamingin käsialaa. Kyseinen yritys on kunnostautunut aiemminkin juuri elokuviin perustuvien hedelmäpelien tekijänä, joten on varsin luonnollista, että se on ottanut kohteekseen myös Highlanderin. Niille, joille kyseinen leffa – tai sen jatko-osat – eivät ole tuttuja, kerrottakoon lyhyesti, mistä elokuvassa ja siihen perustuvassa slotissa oikein on kysymys.

Päähenkilönä on Skotlannin ylämailla 1500-luvulla taisteleva Connor MacLeod, joka haavoittuu kuolettavasti, mutta herääkin yllättäen kuolleista. Hän saa myöhemmin kuulla olevansa kuolematon. Hän elää, kunnes joku katkaisee hänen päänsä. Tällöin myös MacLeodin energia siirtyy voittajalle. MacLeod kokeekin kohtalonsa pahamaineisen Kurganin käsissä. Vuosisadat kuluvat, kunnes vuonna 1985 on lopullisen kohtaamisen aika New Yorkissa, vain muutaman kuolemattoman ollessa enää jäljellä. MacLeodin ja Kurganin on aika ottaa yhteen. Highlander-slotissa nähdään totta kai leffasta tuttuja hahmoja. Peruspeli sijoittuu mystiseen Skotlantiin, mutta ilmaiskierrosten ajaksi siirrytään New Yorkiin.

Kolikkopeli on onnistunut tavoittamaan alkuperäiselokuvan tunnelman varsin hyvin ja se tarjoaa pelaajilleen myös monenlaista ekstraa, kuten ilmaiskierroksia. Niitä saa aina kymmenen kappaletta ja niiden aikana käynnistyy sattumanvaraisesti ukkosmyrsky, joka muuttaa perussymboleita wildeiksi. Kaiken kaikkiaan Highlander on varsinaista wildien juhlaa, sillä myös scattereilla on peruspelin aikana kyky muuttaa tavallisia symboleita wildeiksi.

Highlanderin panokset ja voittolinjat

Highlanderissa on viisi kiekkoa kolmessa rivissä ja peräti 243 voittolinjaa. Pelissä voi panostaa välillä 0,40 – 30 euroa per pyöräytys ja panostaminen tapahtuu helposti vain yhden painikkeen avulla. Säädät ainoastaan haluamasi panostason Bet -painikkeen nuolinäppäimillä. Voitot luetaan vasemmalta oikealle. Korkeimmat voitot saa symboleista, joissa on kuvattuna sarjan näyttelijöitä ja hieman matalampia voittoja tulee numeroista ja kirjaimista.

Perussymbolien lisäksi mukana on myös erikoissymboleita. Wild korvaa kaikki muut symbolit paitsi scatterit, joita on pelissä kaksin kappalein. Ruudun vasemmassa yläreunassa on pieni musta laatikko. Sen takaa löytyy lisätietoja voitonmaksusta sekä asetukset -valikko, josta voi säätää muun muassa kiekot pyörimään nopeammin sekä vaihtaa ääniasetuksia. Yksityiskohtaiset peliohjeet löytyvät painikkeen yläpuolella olevasta sinisestä ?-ikonista.

Highlander vie kasaritunnelmiin

Highlander -slotti ihastuttaa varmasti kaikkia leffan faneja, sillä se on onnistunut tavoittamaan hienosti elokuvan tunnelman. Kiekkoja on yhteensä viisi ja ne on sijoitettu kolmeen riviin. Taustalla näet Skotlannin sumuiset kukkulat ja tummanpuhuvat pilvet salaman välkkyessä taivaalla. Slotin hallitsevana värinä on tummansininen, jota on käytetty myös kiekoissa. Pelin symboleissa seikkailevat totta kai leffan keskushahmot: Connor McLeod (kahdessakin symbolissa), Heather McLeod, Brenda Wyatt ja Kurgan. Hieman matalampia voittoja tuovissa symboleissa on pelikorteista tuttuja numeroita ja kirjaimia.

Taustalla kuulet asiaankuuluvasti soundtrackin kaukaiselta 80-luvulta. Highlanderin musiikki ja näyttelijähahmot vievät pelaajan mukaviin kasaritunnelmiin, vaikka slotti edustaakin grafiikoiltaan muuten täysin tätä päivää. Pelipainikkeet löytyvät helposti ruudun alareunasta.

Pelin bonustoiminnot

Highlanderissa on mukana muutama varsin näppärä bonustoiminto. Wildien lisäksi kiekoilla on kaksi erilaista scatteria. Toinen niistä palkitsee ilmaisilla kierroksilla ja toinen muuttaa perussymboleja wildeiksi. Ilmaiskierroksia saa aina kymmenen kappaletta. Niiden ajaksi tapahtumapaikka vaihtuu New Yorkiin ja pääset näkemään Quickening -wildeja. Salama lyö sattumanvaraisesti milloin vain ilmaiskierrosten aikana ja aina näin tehdessään se muuttaa jonkin tavallisista symboleista wildiksi. Tässä tapauksessa salama voi osua samaan paikkaan kahdestikin – tai useammin – joten onnekkaimpien kiekot voivat lähes täyttyä wildeista.

Kaiken kaikkiaan Highlander onkin yhtä wildien juhlaa. Mutta mikäpäs siinä, ne ovat aina tervetullut lisä kiekoille, sillä auttavathan ne huomattavasti voittoisien yhdistelmien muodostamisessa.

Highlander-pelin hyvät puolet

Highlander -elokuvan fanien lisäksi Highlander -slotti viehättää varmasti kaikkia niitä, jotka kaipaavat 80-luvun nostalgisiin tunnelmiin. Näyttelijät ja taustalla kuultava soundtrack ilmentävät hyvin sitä, mistä kyseisessä aikakaudessa oli kysymys. Ulkoasu ja grafiikat ovat muuten selkeästi tätä päivää ja hyvin korkealaatuisia. Tätä päivää on sekin, että Highlanderia pääsee pelaamaan myös mobiilisti.

Pelaajaa ilahduttaa takuuvarmasti se, että slotissa on kaiken kaikkiaan 243 erilaista tapaa voittaa. Slotin RTP on 97,00 %, mitä voi myös pitää ilahduttavan korkeana. Peruspelin lisäksi Highlanderissa on mahdollisuus päästä myös ilmaiskierroksille, joiden aikana on mahdollisuus saada lisäwildeja. Wildeja on muutenkin tarjolla mukavan runsaasti myös peruspelin aikana. Pelaaminen on tehty helpoksi, joten Highlander soveltuu hyvin myös aloitteleville pelaajille.

Highlanderissa on myös joitakin heikkouksia

Vaikka Highlander on varsin toimiva kolikkopeli, sen haaste on samankaltainen kuin joissain muissakin teemallisissa peleissä. Jos itse teema – tässä tapauksessa siis Highlander-elokuva – ei viehätä, ei välttämättä itse pelikään. Vanha kunnon kasarihitti ei ole välttämättä ollut kaikkien makuun, eikä Highlander tarjoa teemansa lisäksi välttämättä mitään muuta kovin innovatiivista ja omaperäistä.

Wildeja on toki paljon ja ilmaiskierrokset ovat aina mukavia, mutta ne eivät välttämättä riitä tyydyttämään nykypelaajien korkeita vaatimuksia. Esimerkiksi ilmaisia kierroksia saa aina kymmenen, eikä niitä voi kerätä lisää ilmaiskierrosten aikana. Peli olisi ehdottomasti ansainnut myös jonkun leffaan perustuvan bonuspelin. Highlanderin panostusskaala ei ole laajimmasta päästä, vaikka suurin osa pelaajista löytääkin varmaan jo näistä vaihtoehdoista itselleen sopivimman.

Highlander soveltuu monenlaisille pelaajille

Peliyhtiö Microgaming on muuntanut useitakin leffoja kolikkopelin muotoon ja tällä kertaa vuorossa on ollut varsinainen kulttileffa, kasariklassikko Highlander. Jos kuulut kyseisen leffan – tai sen jatko-osien – ystäviin, Highlander-peli on aivan pakollista kokeiltavaa. Myös muut voivat nauttia sen 80-lukulaisesta soundtrackista ja ajan hengen mukaisista näyttelijähahmoista. Pelillisiltä toiminnoiltaan ja grafiikoidensa laadussa Highlander on kuitenkin vahvasti tätä päivää.

Highlander on mukavan simppeli peli, joten siihen kannattaa rohkeasti tutustua, vaikka kolikkopelaaminen olisikin vähemmän tuttu harrastus. Ekstrojensa vuoksi slotti viehättää varmasti myös enemmänkin pelanneita. Tarjolla on ilmaisia kierroksia ja runsaasti wildeja. Nämä ilahduttavat takuuvarmasti pelaajaa kuin pelaajaa. Jos et vielä tähän peliin ole tutustunut, tee se ihmeessä!