Hall of Gods

Hall of Gods on yksi suosituimmista progressiivisen jättipotin kolikkopeleistä netissä. Sen on tehnyt suosittu ruotsalainen kolikkopelikehittäjä Net Entertainment, joka on tuottanut myös kaikista suosituimman jättipottikolikkopelin Mega Fortunen. Molemmissa näistä kolikkopeleistä on yksi yhteinen asia, ja se on kolme eri suuruista jättipottia. Hall of Gods -slotissa on mahdollista voittaa Mini-, Midi- ja Mega-jättipotit. Nämä jättipotit vaihtelevat sadasta eurosta useaan miljoonaan euroon. Kaikki jättipotit kasvavat ajan myötä, mutta Mega-potti on kolmesta selkeästi suurin. Jättipottien lisäksi on myös mahdollista voittaa joitain ihan kohtuullisen suuria voittoja peruspelinkin aikana. Myös vapaapyöräytykset tuntuvat olevan normaalia tiheämmässä, bonuspelistä puhumattakaan. Hall of Gods -videokolikkopelin palautusprosentti on kohtuullisen hyvä 95,5 %.

Jos olet pelannut ennen NetEntin valmistamia kolikkopelejä, tiedät, että valmistaja on tunnettu korkeasta laadustaan niin ulkoasussa, teemassa kuin pelattavuudessakin. Kaikki valmistajan pelit myös toimivat samanlaisella kaavalla, mutta se ei ole huono asia, sillä se helpottaa uuden pelin omaksumista nopeammin. Aiheena skandinaavinen mytologia on yksi mielenkiintoisimmista, sillä sitä ei esiinny niin paljoa kuin esimerkiksi Egyptin tai Kreikan mytologiaa. Muutoinkin skandinaavinen mytologia pitää sisällään kokonaisen tarinan alusta loppuun pelkkien jumalien lisäksi. Tietyllä tapaa tämä tarinankaari esiintyy myös pelissä, sillä pelaaja aloittaa pienestä ja taistelee tietään kohti jättipottia. Onko peli silti kaiken sen saaman suosion arvoinen, ja kuinka pitkälle se todellisuudessa kantaa?

Panokset ja voittolinjat

Hall of Gods sisältää viisi rullaa ja kolme vaakariviä. Pelialueelle on asetettu 20 voittolinjaa, joista ei pääse valitsemaan haluamaansa määrää, vaan kaikki linjat ovat aina käytössä. Panoksen suuruutta pääsee muuttamaan kahdella tapaa. Ensimmäinen mahdollisuus on kolikon arvon muuttaminen. Kolikon arvon saa valittua seuraavista: 0,01 euroa, 0,02 euroa, 0,05 euroa, 0,10 euroa, 0,20 euroa ja 0,50 euroa.

Pelaajan on syytä ottaa huomioon, että yksi voittolinja vaatii aina yhden kolikon, ja kaikki 20 voittolinjaa ovat aina käytössä. Kun yhden kolikon arvo on 0,10 euroa, kierroksen hinnaksi tulisi siis 2 euroa. Toinen tapa vaikuttaa panoksen suuruuteen on muuttaa panostustasoa yhdestä viiteen. Panostustaso toimii kertoimena kolikon arvolle, joten esimerkiksi tasolla 5 ja 0,10 euroa kolikon arvolla kierroksen hinnaksi tulisi 10 euroa.

Ulkoasu ja teema

Hall of Gods perustuu teemaltaan skandinaaviseen mytologiaan ja tarkemmin sen jumaltarustoon, kuten pelin nimikin antaa osviittaa. Aihe voi olla monille tuttu Marvelin Thor- ja Avengers-elokuvista ja tietysti niitä ennen sarjakuvista. Taustana toimivat viikinkivene sekä jättimäinen käärme, ja myös pelisymbolit liittyvät teeman aiheeseen.

Alemman voittoluokkien symboleita ovat arkullinen hedelmiä, kirves, kaulakoru, Thorin kuuluisa vasara sekä koristeellinen sormus. Suuremman voittoluokan symboleina taas toimivat mytologiasta tutut jumalat: Idun, Loki, Freya, Thor ja Odin. Wild-symbolia kuvaa jättikäärme, joka pääsee kunnolla oikeuksiinsa laajentuessaan koko rullan korkuiseksi. Scatter-symbolia kuvaa kahden linnun siluetti täysikuun edessä, ja bonuspelin symboli on vasara ja kilpi -kuvake. Äänimaailma on jumalalliseen teemaan osuvasti mahtipontinen.

Bonustoiminnot

Hall of Gods sisältää kolme eri bonusominaisuutta:

  • Näistä ensimmäinen on koko rullan korkuiseksi laajeneva wild-symboli, joka aktivoituu wildin tullessa rullille kaksi, kolme tai neljä. Ensimmäisellä ja viidennellä rullalla wild-symbolit eivät laajene.
  • Toinen bonustoiminto on ilmaispyöräytykset, jotka aktivoituvat pelaajan saadessa kolme, neljä tai viisi scatter-symbolia. Kolmella symbolilla saa 10, neljällä 15 ja viidellä 20 ilmaispyöräytystä. Ilmaispyöräytysten aikana kaikki voitot maksetaan kolminkertaisina, ja teoriassa pelaaja voi saada loputtomasti lisää ilmaispyöräytyksiä saamalla scatter-symboleita ilmaispyöräytysten aikana.
  • Viimeinen bonusominaisuus on bonuspeli, joka aktivoituu pelaajan saadessa kolme bonussymbolia. Bonuspelissä pelaaja murskaa kilpiä, kunnes hän saa kolme samanlaista palkintoa. Palkinnot ovat kolikoita tai jättipotteja.

Hyvät puolet

Hall of Gods pitää sisällään lukuisia hyviä puolia. Wild-symbolit löytyvät lähes kaikista kolikkopeleistä, joten niissä ei ole mitään uutta, mutta ne ovat aina tervetullut ominaisuus. Varsinkin kolmannelle, neljännelle ja viidennelle rullalle tulevat wild-symbolit, jotka laajentuvat koko rullan korkuisiksi, ovat iloinen yllätys. Toinen melko yleinen mutta odotettu ominaisuus on scatter-symboli, jolla pelaaja saa ilmaispyöräytyksiä. Ilmaispyöräytykset ovat aina toivottuja, ja voittojen saaminen kolminkertaisella kertoimella on vielä iloisempi yllätys. Pelin bonuspeli on mielenkiintoinen kahdesta syystä: siinä pääsee tekemään jotain erilaista peruspeliin nähden, ja siitä on mahdollista voittaa jättipotteja. Jättipotit ovatkin Hall of Godsin parhaita puolia, sillä kuka ei haluaisi voittaa useita miljoonia euroja.

Huonot puolet

Hall Of Gods ei sisällä voittolinjojen valintamahdollisuutta, joka voi olla miinus pelaajille, jotka haluavat säätää kaikki asetukset oman mielensä mukaan. Progressiivinen jättipotti on hyvä ominaisuus, mutta sillä on aina hintansa. Mahdolliset miljoonavoitot lasketaan mukaan pelin palautusprosenttiin, mikä tarkoittaa kahta asiaa: suurin jättipotti voitetaan hyvin harvoin, ja muiden voittojen määrä on tavallista pienempi, koska jättipotti vie niin suuren osan pelaajille palautuvista rahoista. Peli on teemaltaan mielenkiintoinen ja ulkoasultaan näyttävä, mutta muutoin se ei pärjää enää grafiikoiltaan valmistajan uusimmille tuotannoille. Hienoja ja näyttäviä animaatioita odottavat pelaajat tulevat siis pettymään. On myös harmillista, etteivät wild-symbolivoitot tule kertoimella kuten monessa muussa pelissä.

Yhteenveto

Hall of Gods on peli, josta on helppo pitää. Se sisältää kaiken, mitä pelaaja voi pyytää. Kolikkopeli on aiheeltaan mielenkiintoinen, ja se on toteutettu teemaan loistavasti. Hall of Gods pitää sisällään useita bonusominaisuuksia, joista pelaaja pääsee hyötymään pelatessaan, ja jos tämä ei ollut vielä tarpeeksi, peliin päätettiin asettaa progressiivinen jättipotti.

Päävoitto voi kasvaa useiden miljoonien suuruiseksi useiden pelaajien havitellessa sitä. Potin voittaminen itselleen on vieläpä yhdistetty mielenkiintoiseen bonuspeliin, joka tekee jahdista entistä hauskempaa. Toki myös tässäkin pelissä on huonot puolensa, eikä sitä täydelliseksi voi kutsua, mutta jos voit katsoa puutteita läpi sormien, odottaa sinua hieno kokemus. Siirry siis itsekin pelaamaan.